3 Ocak 2009 Cumartesi

MS PROJECT 2003 - 1 - Project Information Penceresi

 

Zaman İletilerini Göster: Ardıl görevin öncül görev bitmeden başlaması gibi zamanlama tutarsızlıkları hakkında iletiler görüntülenmesine olanak sağlar.

Atama Birimleri Gösterme Biçimi: Kaynak atama birimlerini ondalık veya yüzdelik olarak atar.

Yeni Görevler: Projeye girilecek olan her yeni görevde görevn başlangıç tarihinin nasıl atanması gerektiğini gösterir. İki seçenek var. Proje başlangıç tarihinde başlat seçeneğini seçerseniz tüm görevlerin başlangıç tarihi projenin başlangıç tarihi olur. Eğer Geçerli Tarihte Başlat seçeneği seçilirse her yeni görev için Günün tarihi atanır.

Girilen sürenin birimi :  Süre alanında varsayılan olarak kullanılacak zaman birimini (dakika, saat, gün, hafta veya ay) belirtir. Geçerli projede Süre alanına ilk kez değer girerken zaman birimi belirtmezseniz, Project burada belirtilen zaman birimini kullanır. Daha önce girilen sürelerin zaman birimleri değişmez. Varsayılan ayar Gün'dür.

Girilen çalışma birimi  : Geçerli projenin Çalışma alanında kullanılacak varsayılan zaman birimini (dakika, saat, gün, hafta veya ay) belirtir. Çalışmayı girerken kullanılan değere bakılmaksızın, Project çalışma değerlerini her görüntülediğinde bu zaman birimini kullanır. Varsayılan ayar Saat'tir.

Varsayılan görev türü : Yeni görevler için varsayılan görev türünü belirtir. Görev türü, üç ilişkili alandan (Çalışma, Süre ve Birimler) biri düzenlendiğinde Project'in bu alanları nasıl yeniden hesaplayacağını belirler.

Görevlerin tamamlanması için sabit bir süre gerekebilir (Sabit Süre), sabit miktarda kaynak gerekebilir (Sabit Birimler) veya belirli miktarda çalışmanın yapılması gerekebilir (Sabit Çalışma).

devamı için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder